tag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post8799505244761657992..comments2023-11-18T00:29:59.219-08:00Comments on Smaki prowincji: Nalewka z owoców pigwowca, czyli pigwówkasmaki prowincjihttp://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comBlogger46125tag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-31285803741072808742016-11-13T13:02:52.034-08:002016-11-13T13:02:52.034-08:00Nie wiem, nie utrzymuje relacji z szatanem :)Nie wiem, nie utrzymuje relacji z szatanem :)smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-3237456316825620262016-11-13T13:02:31.541-08:002016-11-13T13:02:31.541-08:00Nie wiem, nie utrzymuje relacji z szatanem :)Nie wiem, nie utrzymuje relacji z szatanem :)smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-33289817169541509942016-10-27T16:57:59.147-07:002016-10-27T16:57:59.147-07:00A szatan jest trujący?A szatan jest trujący?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-79312597986003327462015-11-11T00:32:36.958-08:002015-11-11T00:32:36.958-08:00wszystko ok ale ja daje b malo cukru a b du...wszystko ok ale ja daje b malo cukru a b duzo miodu a wlasciwie wszystkie rodzaje nalewek robie na miodzie koszty rosną ale smak i jakosc rosnie .cukier to jednak wrog nalewek choc tani.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-41339863235700746182014-11-16T12:08:45.814-08:002014-11-16T12:08:45.814-08:00Wprawdzie nigdy mi się to nie zdarzyło, ale myślę,...Wprawdzie nigdy mi się to nie zdarzyło, ale myślę, że trzeba pomieszać. To jakiś etap przejściowy, z czasem płyny się połączą. Pozdrawiam :)smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-30887035755029559532014-11-16T12:06:17.984-08:002014-11-16T12:06:17.984-08:00Ja zakrywam serwetką stołową i zabezpieczam gumką ...Ja zakrywam serwetką stołową i zabezpieczam gumką recepturką. Pozdrawiam :)smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-23943754865678336412014-11-15T10:27:26.869-08:002014-11-15T10:27:26.869-08:00a co zrobic jak sie oddzielil spirytus od wodki?a co zrobic jak sie oddzielil spirytus od wodki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-35926421956962135672014-11-14T05:18:45.960-08:002014-11-14T05:18:45.960-08:00proszę mi powiedzieć, czy po zalaniu owoców wódką,...proszę mi powiedzieć, czy po zalaniu owoców wódką, słój trzeba zamknąć szczelnie, czy przykryć gazą i obwiązać gumką ?????Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-18016231956535321812014-10-26T11:33:15.127-07:002014-10-26T11:33:15.127-07:00Dziękuję :) Jasne, procenty dodajemy według swojeg...Dziękuję :) Jasne, procenty dodajemy według swojego gustu. Z pewnością przyjmie się więcej spirytusu. Zwłaszcza jeśli konsumentami nalewki będą panowie :) Pozdrawiam :)<br />smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-2000914116339369182014-10-10T00:51:19.061-07:002014-10-10T00:51:19.061-07:00Anonimowy ma rację tytuł brzmi "nalewka z pig...Anonimowy ma rację tytuł brzmi "nalewka z pigwy..." a na zdjęciu owoce pigwowca a nie pigwy, również autorka zgadzając się błądzi pisząc "krzew popularnie zwany pigwą"!. Publikując coś bierzesz na siebie odpowiedzialność za błędy dlatego nie należy się obrażać na prostujących je.zizu48https://www.blogger.com/profile/09625489029992474052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-52313401804015779282014-09-24T02:06:04.363-07:002014-09-24T02:06:04.363-07:00Bardzo fajny przepis. Można pokusić się o dolanie ...Bardzo fajny przepis. Można pokusić się o dolanie jeszcze 0,2 spirytusu, będzie bardziej rozgrzewać w zimowe wieczory. Pozdrowienia dla autorki. Bajceps.plhttp://www.bajceps.pl/2014/09/pigwowka-przepis-na-nalewke-z-pigwy.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-94929135855459862014-09-23T11:28:59.433-07:002014-09-23T11:28:59.433-07:00 Stary słój zakrywam serwetką stołową i przewiązuj... Stary słój zakrywam serwetką stołową i przewiązuję gumką recepturką :)smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-71337549412294630692014-09-11T07:46:23.635-07:002014-09-11T07:46:23.635-07:00Dziekuje bo mam pięcio litrowy z przed 30 lat ale...Dziekuje bo mam pięcio litrowy z przed 30 lat ale bez zakrętki; Ale dam rade 3-litrowy mam z nakretka <br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-67094314964936604422014-09-10T12:39:53.045-07:002014-09-10T12:39:53.045-07:00Tak. Zakręcić :)Tak. Zakręcić :)smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-82116534028073438982014-09-10T06:48:57.106-07:002014-09-10T06:48:57.106-07:00słoik zakrecic czy nie słoik zakrecic czy nie Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-6491262545512380032014-08-30T12:08:26.233-07:002014-08-30T12:08:26.233-07:00No właśnie! Trzeba się uzbroić w cierpliwość, niec...No właśnie! Trzeba się uzbroić w cierpliwość, niech sobie leżakuje! Efekty smakowe warte są czekania :) Pozdrawiam :)smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-593306711964867492014-08-30T08:37:16.982-07:002014-08-30T08:37:16.982-07:00Właśnie skończyłem przelewać do butelek, teraz tyl...Właśnie skończyłem przelewać do butelek, teraz tylko leżakowanie. Nie mogę się doczekać. Przepis prawie identyczny jak ten który sam stosowałem od lat ;)Rafałhttp://ptuprzeprowadzki.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-22937426579041531262013-12-17T11:10:04.221-08:002013-12-17T11:10:04.221-08:00W takim razie trzeba czekać, aż się przegryzie i n...W takim razie trzeba czekać, aż się przegryzie i nabierze właściwego smaku.smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-7612323086744451382013-12-17T07:19:32.142-08:002013-12-17T07:19:32.142-08:00Dziękuje za odpowiedz. dałam cukier pigwe i spiryt...Dziękuje za odpowiedz. dałam cukier pigwe i spirytus nic więcej.PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-48150036263357067572013-12-16T10:38:40.797-08:002013-12-16T10:38:40.797-08:00Przyznam szczerze, że nie miałam takiego problemu....Przyznam szczerze, że nie miałam takiego problemu. Może zbyt dużo dodatków? Pomyślę, co z tym fantem zrobić. Tymczasem pozdrawiam :)<br />smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-30333552076422018482013-12-16T02:21:12.408-08:002013-12-16T02:21:12.408-08:00Co zrobić jeśli moja nalewka z pigwy jest gorzka ?...Co zrobić jeśli moja nalewka z pigwy jest gorzka ? Proszę o pomoc ; ))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-18095655444479980452013-12-02T05:57:48.372-08:002013-12-02T05:57:48.372-08:00A co to za różnica..pigwa czy pigwowiec, ważne że ...A co to za różnica..pigwa czy pigwowiec, ważne że smakuje...:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-11999276623199757612013-11-28T07:56:34.547-08:002013-11-28T07:56:34.547-08:00Ja już zalałem spirytusem owoc sok zlałem do butel...Ja już zalałem spirytusem owoc sok zlałem do butelki za miesiąć połączę i gotoweAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03194904801445985628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-57890433404056047052013-11-16T12:07:38.158-08:002013-11-16T12:07:38.158-08:00Tak może być, że w ciepłym miejscu szybko zaczęła ...Tak może być, że w ciepłym miejscu szybko zaczęła się fermentacja. Trzeba jak najszybciej dodać alkohol i czekać na efekt. Na pewno nalewka będzie dobra! Pozdrawiam :)smaki prowincjihttps://www.blogger.com/profile/06031296700146392007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1070507851070869313.post-75050015031900448412013-11-12T11:16:21.172-08:002013-11-12T11:16:21.172-08:00Witaj,
mam takie pytanie, moja babcia 2 tyg. temu ...Witaj,<br />mam takie pytanie, moja babcia 2 tyg. temu wstawiła pigwe na nalewkę, zasypala cukrem.. niestety babcia zmarła, a ja bym chciała dokończyć jej nalewkę... powiedzcie mi czy lekko brunatny kolor tych owocow (zasypanych cukrem) to normalne?? ja rozumiem ze one fermentuja pod wplywem cukry i jak sie odkreci słój to czuć oznaki fermentacji prawda?? <br />pomozcie. pozdrawiam Olaromanszkuchniahttps://www.blogger.com/profile/07071526882307938844noreply@blogger.com