środa, 15 lipca 2015

Sernik, który nie opada.

Przepis został przeniesiony na nową stronę bloga smakiprowincji.com.

Kliknij tutaj, aby poznać przepis na sernik, który nie opada.


 

21 komentarzy:

  1. Po prostu boski. Apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to jest sernik gotowany

      Usuń
    2. Dziękuję za przepis! Sernik, mimo, że opadł, był bardzo dobry, puszysty i wilgotny. Polecam!

      Usuń
  2. Jest ( u mnie był) wilgotny pulchniutki i prosi "zjedz mnie" :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Musze upiec z Twojego przepisu!!! Wygląda obłędnie !!! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo proszę :) Życzę powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo proszę :) Życzę powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Reniu,a w ktorym momencie dodac piane z bialek? Jakiego (prosze o nazwe ) uzylas sera?

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja używam twarogu sernikowego z Lidla w kilogramowym wiaderku, a pianę należy wmieszać na końcu. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. a z tą ilością oleju to nie pomyłka , bo 1.5 to bardzo dużo

    OdpowiedzUsuń
  9. To nie pomyłka.Tak jest w przepisie. Ostatnio spróbowałam jednak zmniejszyć ilość oleju do szklanki. Wyszedł równie dobry :)

    OdpowiedzUsuń
  10. a budyń ugotować w tej 1/2 porcji mleka bo tu nie rozumiem i dodawać na przemian

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja budynie wymieszalam z ciut mniej niż 0.5l mleka nie gotowalam. I dodatkowo do masy dodałam ok szklanki mleka i szklanki oleju. Ser dodałam zwykły poltlusty tylko zmieniłam na małych oczkach i wyszedł taki jak na zdjęciu chociaż miałam wątpliwości czy to wyjdzie bo masa była naprawdę rzadka :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Sernik rewelacyja.! Od razu robiłam na serku Vitello z Biedronki i wyszedł cacy ❤

    OdpowiedzUsuń
  13. ja zawsze daje masę sernikową na podpieczony spód a na dół piekarnika mała brytfannę z wrzątkiem. mam wrażenie ze wtedy rośnie równomiernie i nie opada tak bardzo a jak już to tez w miarę równo

    OdpowiedzUsuń
  14. Oprócz 1.5 szkl mleka jeszcze 0.5 z budyniem?

    OdpowiedzUsuń
  15. Nie, nie! Budyń dodajemy w stanie sypkim. Nie trzeba go rozpuszczać :)

    OdpowiedzUsuń
  16. A W przepisie nie ma mąki? Czy tak ma być? Czy to błąd?

    OdpowiedzUsuń
  17. Witam ja zrobiłam z tego przepisu wyszedł przepyszny ale niestety urósł i opad

    OdpowiedzUsuń