Daleko od wielkomiejskiego zgiełku żyje się inaczej... W otoczonym zielenią domu z ogrodem czas płynie wolniej,
a przyroda sama upomina się, żeby korzystać z jej darów.
Ja budynie wymieszalam z ciut mniej niż 0.5l mleka nie gotowalam. I dodatkowo do masy dodałam ok szklanki mleka i szklanki oleju. Ser dodałam zwykły poltlusty tylko zmieniłam na małych oczkach i wyszedł taki jak na zdjęciu chociaż miałam wątpliwości czy to wyjdzie bo masa była naprawdę rzadka :)
ja zawsze daje masę sernikową na podpieczony spód a na dół piekarnika mała brytfannę z wrzątkiem. mam wrażenie ze wtedy rośnie równomiernie i nie opada tak bardzo a jak już to tez w miarę równo
Po prostu boski. Apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńto jest sernik gotowany
UsuńDziękuję za przepis! Sernik, mimo, że opadł, był bardzo dobry, puszysty i wilgotny. Polecam!
UsuńJest ( u mnie był) wilgotny pulchniutki i prosi "zjedz mnie" :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMusze upiec z Twojego przepisu!!! Wygląda obłędnie !!! :)
OdpowiedzUsuńI smakuje obłędnie
UsuńBardzo proszę :) Życzę powodzenia :)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę :) Życzę powodzenia :)
OdpowiedzUsuńReniu,a w ktorym momencie dodac piane z bialek? Jakiego (prosze o nazwe ) uzylas sera?
OdpowiedzUsuńJa używam twarogu sernikowego z Lidla w kilogramowym wiaderku, a pianę należy wmieszać na końcu. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńa z tą ilością oleju to nie pomyłka , bo 1.5 to bardzo dużo
OdpowiedzUsuńTo nie pomyłka.Tak jest w przepisie. Ostatnio spróbowałam jednak zmniejszyć ilość oleju do szklanki. Wyszedł równie dobry :)
OdpowiedzUsuńa budyń ugotować w tej 1/2 porcji mleka bo tu nie rozumiem i dodawać na przemian
OdpowiedzUsuńJa budynie wymieszalam z ciut mniej niż 0.5l mleka nie gotowalam. I dodatkowo do masy dodałam ok szklanki mleka i szklanki oleju. Ser dodałam zwykły poltlusty tylko zmieniłam na małych oczkach i wyszedł taki jak na zdjęciu chociaż miałam wątpliwości czy to wyjdzie bo masa była naprawdę rzadka :)
OdpowiedzUsuńSernik rewelacyja.! Od razu robiłam na serku Vitello z Biedronki i wyszedł cacy ❤
OdpowiedzUsuńja zawsze daje masę sernikową na podpieczony spód a na dół piekarnika mała brytfannę z wrzątkiem. mam wrażenie ze wtedy rośnie równomiernie i nie opada tak bardzo a jak już to tez w miarę równo
OdpowiedzUsuńOprócz 1.5 szkl mleka jeszcze 0.5 z budyniem?
OdpowiedzUsuńNie, nie! Budyń dodajemy w stanie sypkim. Nie trzeba go rozpuszczać :)
OdpowiedzUsuńA W przepisie nie ma mąki? Czy tak ma być? Czy to błąd?
OdpowiedzUsuńSą budynie a to też mąka
UsuńWitam ja zrobiłam z tego przepisu wyszedł przepyszny ale niestety urósł i opad
OdpowiedzUsuń