poniedziałek, 23 września 2013

Malinówka – nalewka

Przepis został przeniesiony na nową stronę bloga smakiprowincji.com.

Kliknij tutaj, aby poznać przepis na nalewkę - malinówkę.


maliny malinówka przepis - smaki prowincji



przepis na malinówkę


4 komentarze:

  1. Wspaniała nalewka. Ja żeby jeszcze bardziej podkreślić malinowy smak, zamiast miodu dałem miodzi malinowy z Pińczowa. Jest to naturalny produkt wytworzony przez pszczoły, które dokarmiane są ekstraktami owocowymi. Polecam spróbować, dziękuję za przepis i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Trochę mam daleko do Pińczowa, ale może kiedyś uda mi się kupić taki specjał. Tymczasem do nalewki dodam sok z cytryny. Podobno bardzo poprawia smak :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Produkty z Pińczowa spotkałem w Moskwie, dlatego myślę, że są osiągalne w całym naszym Kraju. Pozdrawiam.

      Usuń
  3. Ktoś pytał jak rozpuścić miód? Powtarzam z przepisu : 2 szklanki wody zagotować ze szklanką cukru. W przestudzonym roztworze rozpuścić miód. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.

    OdpowiedzUsuń