poniedziałek, 3 lutego 2014

Naleśniki orientalne


Sposób na wypełnianie naleśników farszem z nutą orientu powstał z poszukiwań ciekawych smaków, tym razem przez mężczyznę. Jak wiemy naleśniki głównie są przysmakiem dzieci i kobiet. Panowie wolą schabowego i przeważnie twierdzą, że naleśniki mogą jeść na deser. No to teraz poczują się odrobinę zaskoczeni. Tak wypełnione naleśniki pozwalają zaspokoić potrzeby żywieniowe wszystkich, bez wyjątku. A jak je zrobić? Przeczytajcie i spróbujcie. To bardzo proste i szybkie danie.

Składniki:

 Ciasto na naleśniki według własnych umiejętności


  lub

¾ l mleka
12 łyżek mąki
 4 łyżki oleju
 szczypta soli
1 jajko

Farsz:

kostka białego sera

duża cebula
2 łyżki oleju
dwie duże łyżki śmietany
sól
2 łyżeczki przyprawy curry

Sposób przygotowania:


 Naleśniki smażymy jak zwykle. Następnie kroimy drobno cebulę i smażymy na złoto na 2 łyżkach oleju. Studzimy. Ser rozdrabniamy widelcem, łączymy z cebulą, dodajemy przyprawę curry w dużej ilości ( farsz powinien nabrać żółtej barwy) oraz sól do smaku. Wszystko razem mieszamy. Zawijamy farsz w blaty naleśnikowe i podsmażamy na masełku na złoto. Pycha! Podajemy z surówką np. z selera naciowego, na którą  przepis znajdziecie na Smakach Prowincji J

4 komentarze:

  1. Widzę, że niewiele osób zainteresowało się naleśnikami z nadzieniem orientalnym. A ja nadal namawiam do spróbowania. Są niezwykłe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. NIE WĄTPIĘ ,ŻE TO MUSIAŁO BYC PRZEPYSZNE !

    OdpowiedzUsuń
  3. To nie jest trudne do zrobienia. Proszę spróbować i polubić, tak jak ja i moi bliscy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Koniecznie muszę wypróbować!
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie http://ogrodekzaoknem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń