niedziela, 19 lipca 2015

Koktajl alkoholowy z arbuzem


smai prowincji przepis z arbuzem
Wprawdzie internet jest pełny przepisów na koktajle z arbuza, ale postanowiłam polecić Wam najprostszy sprawdzony. Super na upały!


Składniki:

ćwiartka arbuza
sok z połowy cytryny
mięta
lód
4 kieliszki cytrynówki lubelskiej
cukier trzcinowy do smaku


 



Sposób przygotowania:




Arbuz obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki,  wrzucić do wysokiego naczynia. Dodać sok z cytryny, cukier w ilości zależnej od słodkości arbuza, listki mięty oraz lód. Wszystko zblendować. Na dno szklanki wlać kieliszek cytrynówki lubelskiej, uzupełnić zblendowanym sokiem, ozdobić listkami mięty. Alternatywnie dla małolatów można podać bez alkoholu  ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz