środa, 29 lipca 2015

Zupa kremowa z kurczakiem


Proponuję dziś pyszną zupę na wypadek, gdyby latem odwiedziła Was teściowa ;) Gwarantuje, że zabłyśniecie!
zupa ,kurczak, pieczarki

Składniki:

2 litry wywaru warzywnego
2 pojedyncze piersi z kurczaka
30 dag pieczarek
2  100 g kremowe serki topione
2 łyżki oleju
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz, 
wegeta do smaku
zupa , kurczak, pieczarki

 Sposób przygotowania:


Ugotować wywar warzywny lub skorzystać z gotowego bulionu. Oczyszczoną z błonek pierś kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na czas gotowania wywaru, by mięso nabrało smaku. Pieczarki umyć oczyścić, pokroić w poprzek kapelusza. Na rozgrzanym oleju obsmażyć pierś kurczaka, wrzucić do odcedzonego bulionu. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć pieczarki, dodać do garnka z zupą. Gotować około 15 minut. Serki topione  roztrzepać blenderem w  około pół szklanki bulionu. Wlać do garnka. Doprawić i zajadać. Zupę można uzupełnić marchewką z wywaru warzywnego pokrojoną w drobną kostkę J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz