sobota, 16 stycznia 2016

Babeczki z otrębami pszennymi


Zdrowe i pożywne babeczki mogą stać się ulubionym drugim śniadaniem dla naszych milusińskich. Dorośli też nimi nie pogardzą :)


Babeczki z otrębami i bakaliami

 Składniki:

1,5 szklanki otrębów pszennych
2 łyżki cukru
1 łyżka oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
0,75 szklanki mleka
szklanka bakalii: rodzynki, orzechy, suszone śliwki, żurawina

 Sposób przygotowania:

Składniki babeczek dokładnie mieszamy, dodajemy rozdrobnione bakalie. Powstałą masą napełniamy papierowe foremki. Mnie wyszło 14 babeczek. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200° przez 15 minut. Studzimy. Wyjmujemy ciasteczka z papierków i zajadamy zamiast sklepowych batoników :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz