środa, 3 lipca 2013

Suszymy kwiaty jaśminu

Przepis został przeniesiony na nową stronę bloga smakiprowincji.com.

Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się jak suszyć kwiaty jaśminu.



jaśmin, herbata jaśminowa, jasminum



suszony jaśmin, herbata jaśminowa, jasminum



jaśmin, herbata jaśminowa, jasminum






8 komentarzy:

  1. Witam, ja równie próbuje sił w suszeniu jaśminu :-) niestety muszę je suszyć na tacce, ponieważ nie ma pogody ;-) musiałam je dodatkowo wypłukać, bo na krzaku, z którego ukradlam kwiaty były mszyce :D mam nadzieje, ze będzie dobrze:) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy w pełnym słońcu to dobry sposób?Zioła suszy się raczej w cieniu i przewiewnym miejscu.Dorota

    OdpowiedzUsuń
  3. Pewnie to racja,że najlepiej suszyć w przewiewnym miejscu. Jeśli takie macie, to bardzo polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. W suszarce. Bo to i szybko i ciemno.

    OdpowiedzUsuń
  5. Suszarka to ideał. Kto ma niech w niej suszy!

    OdpowiedzUsuń
  6. Tylko, że jaśmin u nas nie rośnie. To jest proszę Państwa jaśminowiec i nie dodaje się go do mieszanek herbat znanych ze sklepów kolonialnych acz też ma właściwości prozdrowote. Bardziej należy je traktować jako ziółka. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  7. Suszymy zioła w przewiewnym miejscu 🤗

    OdpowiedzUsuń
  8. Jaki rodzaj/gatunek jaśminu najlepszy jest do herbatki? Chcialabym mieć jasmin w ogrodzie do tego celu, ale nie wiem jaki jasmin wybrać... Co polecacie? Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń