niedziela, 2 marca 2014

Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty


Zdarza się Wam, nie mieć pomysłu na surówkę? Pewnie wiele z nas miewa  podobne dylematy. W poszukiwaniach ciekawych rozwiązań zatrzymajcie się przy kolorowej surówce, która pięknie prezentuje się na stole i wybornie smakuje.




Składniki:

20 dag kapusty białej
20 dag kapusty czerwonej
5 dag rodzynek
5 dag suszonych moreli
natka pietruszki
koperek
ząbek czosnku
łyżeczka cukru
4 łyżki soku z cytryny
6 łyżek oliwy z oliwek


Sposób przygotowania:

Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić. Morele drobno pokroić.
Do miski wlać sok z cytryny, dodać cukier, sól, pieprz, zmiażdżony czosnek, drobno pokrojoną pietruszkę oraz koperek. Powoli wlewać oliwę, cały czas mieszając. Kapustę wymieszać z sosem, rodzynkami i morelami. Odstawić na pół godziny. Spożywać ze smakiem J




2 komentarze:

  1. Wspaniala surowka,palce lizac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Prosimy o więcej takich przepisów!!!!!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :) Obiecuję się postarać. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń