niedziela, 6 kwietnia 2014

Chrzan do mięs wielkanocnych



Chrzan jest obowiązkowy na wielkanocnym stole. Wystąpi pewnie w różnych postaciach i z pewnością znajdzie wielu amatorów. Jednak nie wszyscy lubią wersję prosto ze słoika. Myślę, że chętniej sięgniemy po chrzan łagodniejszy i taki właśnie Wam polecam.



Składniki:

słoiczek chrzanu około 300 ml
winne jabłko
3 jaja
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki majonezu
sól i cukier do smaku

 Sposób przygotowania:

Jaja ugotować na twardo, ostudzone i obrane pokroić w kostkę. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki połączyć, doprawić cukrem i solą do smaku, wymieszać z majonezem. 
Podawać do mięs wielkanocnych! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz