Daleko od wielkomiejskiego zgiełku żyje się inaczej... W otoczonym zielenią domu z ogrodem czas płynie wolniej,
a przyroda sama upomina się, żeby korzystać z jej darów.
Czy do tego ciasta dodaje się tylko 0,5 szklanki mleka? I czy masło ma być roztopione czy należy je posiekać z mąką? Przepis wygląda ciekawie ,ciasto pięknie chciałabym się pokusić na jego wykorzystanie i dlatego chcę się upewnić Pozdrawiam. ...
Bardzo dziękuję za zainteresowanie przepisem i wnikliwą jego analizę. Istotnie, zapomniałam o mleku. Przepraszam już to poprawiam :( Masło należy tylko połączyć rękami z mąką, a mleka powinny być dwie szklanki. Resztę mleka 1,5 szklanki, łączymy z pozostałymi składnikami. Po upieczeniu ciasto jest wilgotne i długo utrzymuje świeżość. Jeszcze raz przepraszam za błąd. Pozdrawiam :)
Babka na kopie żółtek, to był czasy... :)
OdpowiedzUsuńTwoja wygląda wspaniale, taka dorodna :)
Dziękuję :) Rzeczywiście udała się, jak zwykle. To dobry przepis, stosuję go od lat. Zachęcam do zrobienia. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńCzy do tego ciasta dodaje się tylko 0,5 szklanki mleka? I czy masło ma być roztopione czy należy je posiekać z mąką? Przepis wygląda ciekawie ,ciasto pięknie chciałabym się pokusić na jego wykorzystanie i dlatego chcę się upewnić Pozdrawiam. ...
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za zainteresowanie przepisem i wnikliwą jego analizę. Istotnie, zapomniałam o mleku. Przepraszam już to poprawiam :(
OdpowiedzUsuńMasło należy tylko połączyć rękami z mąką, a mleka powinny być dwie szklanki. Resztę mleka 1,5 szklanki, łączymy z pozostałymi składnikami. Po upieczeniu ciasto jest wilgotne i długo utrzymuje świeżość. Jeszcze raz przepraszam za błąd. Pozdrawiam :)
Dzięki za przepis. U mnie właśnie rośnie... :)
OdpowiedzUsuń