niedziela, 6 kwietnia 2014

Drożdżowa babka wielka - nocna

Przepis został przeniesiony na nową stronę bloga smakiprowincji.com.

Kliknij tutaj, aby poznać przepis na drożdżową babkę wielka - nocna.





5 komentarzy:

  1. Babka na kopie żółtek, to był czasy... :)
    Twoja wygląda wspaniale, taka dorodna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :) Rzeczywiście udała się, jak zwykle. To dobry przepis, stosuję go od lat. Zachęcam do zrobienia. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy do tego ciasta dodaje się tylko 0,5 szklanki mleka? I czy masło ma być roztopione czy należy je posiekać z mąką? Przepis wygląda ciekawie ,ciasto pięknie chciałabym się pokusić na jego wykorzystanie i dlatego chcę się upewnić Pozdrawiam. ...

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo dziękuję za zainteresowanie przepisem i wnikliwą jego analizę. Istotnie, zapomniałam o mleku. Przepraszam już to poprawiam :(
    Masło należy tylko połączyć rękami z mąką, a mleka powinny być dwie szklanki. Resztę mleka 1,5 szklanki, łączymy z pozostałymi składnikami. Po upieczeniu ciasto jest wilgotne i długo utrzymuje świeżość. Jeszcze raz przepraszam za błąd. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzięki za przepis. U mnie właśnie rośnie... :)

    OdpowiedzUsuń