sobota, 17 maja 2014

Kotleciki z piersi kurczaka


W zasadzie mogą być i plackiem, i kotletem. Sprawdzają się, zarówno podawane samodzielnie, jak i do ryżu, kaszy kuskus, czy ziemniaków. Jeśli jeszcze nie macie ich w swoim domowym jadłospisie, musicie spróbować J

 

 Składniki:

2 pojedyncze piersi kurczaka
2 jaja
2 stołowe łyżki mąki
2 stołowe łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
 olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:


Pierś oczyścić z błonek, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek rozdrobnić. Wszystkie składniki dobrze wymieszać,  odstawić na pół godziny. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje masy, smażyć z obu stron. Dodatki smakowe proponuję stosować według własnych upodobań, na przykład jeśli komuś przeszkadza czosnek, można go  zastąpić przyprawą do kurczaka, dodać wegetę, zioła itp.

1 komentarz:

  1. Jako że nie mamy kontaktu mailowego, informujemy tą drogą.
    W tym tygodniu wystartował nowy agregat zBLOGowani, umożliwiający: generowanie ruchu na blogi które dołączyły, dający możliwość obserwowania blogów i ulubionych wpisów. zapraszamy do rejestracji na www.zblogowani.pl

    OdpowiedzUsuń