poniedziałek, 23 czerwca 2014

Rzodkiewka gotowana



Powiecie, że spóźniona rada. Rzodkiewki jemy już od marca, a w zasadzie nawet cały rok. No właśnie, dlatego ich typowe zastosowanie mogło się trochę zdewaluować. A w ogródkach nadal ekologiczna rzodkieweczka się panoszy i żal jej nie wykorzystać.  Wiecie, że słyszałam o takich, co to nigdy gotowanej rzodkiewki nie jedli! Musicie spróbować!


Składniki:

pęczek rzodkiewki
1 l wody
sól
2 łyżki masła
bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

 Rzodkiewkę oczyścić i wypłukać. W garnku zagotować wodę, posolić do smaku, wrzucić rzodkiewkę , gotować około 15 minut. Odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, zrumienić bułkę tartą i polać nią rzodkiewkę. Łatwe i smaczne. J

2 komentarze:

  1. Ja nigdy gotowanej rzodkiewki nie jadłam. A przynajmniej nie pamiętam... Ale chciałabym spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo zachęcam do spróbowania :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń