niedziela, 20 marca 2016

Kruche spody na mazurki


Okazuje się, że niektórzy mają problem z przepisem na mazurkowe spody J 
To bardzo łatwe, absolutnie każdemu się uda. Ja  już zrobiłam i zachęcam do wcześniejszego działania. Pozostanie nam wykończenie  mazurka, co potraktujemy  jako przyjemność i odpoczynek po przedświątecznym maratonie J

ciasto mazurek

Składniki:

3 szklanki mąki
¾ szklanki cukru pudru
3 żółtka
1 jajo
12,5 dag masła lub margaryny
12,5 dag smalcu
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:


Wszystkie składniki połączyć ręcznie lub robotem. Ciasto rozwałkować na wielkość formy, wykończyć ozdobnym wałeczkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w 160°na złoty kolor, czyli około 15 minut. Z podanej porcji wyjdą dwa duże lub cztery małe spody. Co dalej? Wkrótce się dowiecie :) Ciąg dalszy nastąpi…

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz