czwartek, 24 marca 2016

Mazurek czekoladowy z bakaliami


 Zakładając, że spody do mazurków zostały zrobione według podanego wcześniej http://smakiprowincji.blogspot.com/2016/03/kruche-spody-na-mazurki.html, przepisu przystępujemy do dalszego działania.

 
Masa czekoladowa z bakaliami do mazurka

Składniki masy:

tabliczka gorzkiej czekolady
1/4 kostki masła
szklanka bakalii: rodzynki, orzechy laskowe, orzechy włoskie, suszone morele itd.


Sposób przygotowania:


 Tabliczkę czekolady rozkruszyć, dodać masło, rozpuścić w kąpieli wodnej.  To znaczy włożyć do miski umieszczonej w garnku z gorącą wodą, gotować na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Bakalie pokroić, połączyć z czekoladą, wylać na spód mazurka, ozdobić J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz