niedziela, 17 kwietnia 2016

Rolada z wafli


 Ten deser z wafli zrobisz w piętnaście minut. Musisz się tylko wstrzymać z jego konsumpcją do zastygnięcia rolady. 
I to jest bardzo dobrze J Trzeba ćwiczyć cierpliwość i poskramiać łakomstwo J

wafel zawijany


Składniki:

paczka wafli suchych
1 masło roślinne
0,75 szklanki cukru
łyżka kakao
cukier waniliowy
galaretka cytrynowa
paczka herbatników
Opcjonalnie: rozdrobnione bakalie

 Sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuścić w szklance wody. W rondelku rozpuścić margarynę, cukier z wanilią i łyżką kakao. Połączyć z galaretką, wymieszać. Do masy dodać pokruszone herbatniki i wafle. Trzy wafle pozostawić w całości, smarować ciepłą masą, zwijać w rulon. Roladę  zawinąć ścisło w papier, schłodzić w lodówce. Kroić ostrym nożem na krążki o grubości  ok. 1,5 cm. Jeść palcami J



3 komentarze:

  1. Swietny przepis,bardzo prosty i w dodatku pychota!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. A myślałam,że w komentarzach znajdę pytanie "dlaczego ?" :)

    OdpowiedzUsuń