sobota, 8 października 2016

Por w sosie pomidorowym


 Wiecie, jak pora zamknąć w garze? Tak? Pewnie robicie pyszną zupkę. A ja proponuję pora na jarzynkę. Kto jest ciekaw jak to zrobić, niech czyta dalej J

Por na jarzynkę


Składniki:

dwa pory
łyżka ryżu
dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, cukier, wegeta
opcjonalnie kostka warzywna

 

Sposób przygotowania:


 Por oczyścić. Białą część pokroić w krążki grubości 3 cm, ułożyć w rondelku, zalać wodą, tak by pokryła pora. Wsypać ryż, gotować do momentu rozgotowania ryżu. Dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Dosmaczyć  przyprawami. Jeszcze chwilę gotować,  aby smaki połączyły się J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz